Schetsontwerp tekenbureau

Eysbrand Tekenbureau B.V.

Schetsontwerp door tekenbureau

Een schetsontwerp is een belangrijke fase in het ontwerpproces van een bouwproject. Het tekenbureau is verantwoordelijk voor het maken van deze schetsontwerpen, waarbij de wensen van de klant worden omgezet in een visuele representatie van het toekomstige bouwwerk. Bij het maken van een schetsontwerp wordt er gekeken naar verschillende aspecten van het bouwproject, zoals de omvang van het project, de locatie en de omgeving, de bouwstijl, de functie van het bouwwerk en de budgettaire beperkingen. Het tekenbureau zal ook rekening houden met de geldende wet- en regelgeving en eventuele vergunningen die nodig zijn voor het bouwwerk.

Schetsontwerp in 2D of 3D

Een schetsontwerp kan zowel in 2D als in 3D worden uitgewerkt. Het voordeel van een 3D-schetsontwerp is dat het de klant een beter beeld geeft van hoe het bouwwerk er uiteindelijk uit zal komen te zien. Daarnaast kunnen eventuele knelpunten in het ontwerp sneller worden opgemerkt en opgelost. Het tekenbureau zal het schetsontwerp presenteren aan de klant, waarna er feedback gegeven kan worden en eventuele aanpassingen gedaan kunnen worden. Het is belangrijk dat de klant tevreden is met het schetsontwerp, omdat dit de basis vormt voor het verdere ontwerp- en bouwproces.

Tekenbureau helpt schetsonderwerp verder uit te werken

Als het schetsontwerp eenmaal goedgekeurd is door de klant, zal het tekenbureau het ontwerp verder uitwerken. Dit omvat onder andere het maken van technische tekeningen, het bepalen van de materiaalkeuze en het maken van berekeningen voor bijvoorbeeld de constructie en de energieprestatie van het bouwwerk. Het tekenbureau zal hierbij samenwerken met andere partijen, zoals de architect, de aannemer en de installateur.

Een goed schetsontwerp door een tekenbureau is dus essentieel voor een geslaagd bouwproject. Het tekenbureau heeft hierbij een belangrijke rol en zal ervoor zorgen dat de wensen van de klant worden vertaald naar een realistisch ontwerp dat aan alle eisen voldoet. Door middel van regelmatig overleg en het delen van feedback, kan er gezamenlijk gewerkt worden aan het perfecte ontwerp voor het bouwproject. Neem nu contact met ons op voor meer informatie.

Plan hier uw afspraak

Maak met uw architect uw eisen en wensen zichtbaar met een geschetst ontwerp!

Bekijk ons Portfolio

Op zoek naar een overzicht van ons werk?

Offerte aanvragen

Wilt u een afspraak maken met Eysbrand Tekenbureau B.V. of wilt u een offerte aanvragen voor specifiek tekenwerk? Neem dan contact op met Eysbrand Tekenbureau B.V. op telefoonnummer 0184 686 797 of door een e-mail te sturen. Wij zijn onder meer actief in Nieuw-Lekkerland, Alblasserdam, Krimpen aan de Lek, Molenbuurt en Kinderdijk.