Vergunningen

Alle vereisten vergunningen

Vergunningen

Wanneer u gaat verbouwen heeft u hiervoor in veel gevallen een vergunning nodig. Deze constructie vergunning staat bekend als de omgevingsvergunning. In de omgevingsvergunning zijn alle activiteiten samengevoegd die te maken hebben met het veranderen van uw directe leefomgeving of werkomgeving, zoals (ver)bouwen en slopen. Eysbrand Tekenbureau B.V. verzorgt het complete aanvraagtraject omgevingsvergunning voor u, waaronder de contacten met de desbetreffende gemeente.

Wij verzorgen onder meer de aanvraag van de constructie vergunningen, EPC vergunningen en asbestinventarisaties vergunningen in Nieuw-Lekkerland, Alblasserdam, Krimpen aan de Lek, Molenbuurt en Kinderdijk. Ook voor sondering en funderingsadvies kunt u bij ons terecht.

Aanvraag constructie vergunning

De aanvraag omgevingsvergunning moet inclusief bijlagen digitaal worden ingediend en moet minimaal de volgende punten bevatten:

 

  • Overzicht van de situatie (kadastrale kaart)
  • Gevelaanzichten, plattegronden en doorsneden van de bestaande situatie
  • Gevelaanzichten, plattegronden en doorsneden van de nieuwe situatie
  • Technische informatie en details
  • Foto’s van de bestaande situatie en omgeving

 

Asbestinventarisaties vergunningen

Wanneer u een gebouw van voor 1994 gaat verbouwen of (deels) slopen bent u verplicht om een asbestinventarisatie uit te voeren. Deze inventarisatie dient uitgevoerd te worden door een gecertificeerd bedrijf. U kunt uw vergunning voor de sloop of verbouwing van uw pand pas krijgen nadat deze asbestinventarisatie is uitgevoerd. In de meeste gevallen bent u verplicht om de verwijdering van het asbest over te laten aan een gespecialiseerd bedrijf.

Sondering en funderingsadvies

Bij de aanvraag van een omgevingsvergunning bent u in de meeste gevallen verplicht om een funderingsadvies in te winnen. In het funderingsadvies staat beschreven waar de fundering aan dient te voldoen: moet er bijvoorbeeld geheid worden? Het hangt af van de gemeente en van het soort aanbouw of een funderingsadvies vereist is. Het funderingsadvies wordt gegeven op basis van een meting in de grond. Deze meting wordt een sondering genoemd. Vaak zijn de sonderingsgegevens van de bodem terug te vinden in een databank. Eysbrand Tekenbureau B.V. staat u graag bij met sondering en funderingsadvies.

Afspraak Maken?

Maak met uw architect uw eisen en wensen zichtbaar met een geschetst ontwerp!

Bekijk ons Portfolio

Op zoek naar een overzicht van ons werk?

Afspraak maken

Wilt u het gehele aanvraagtraject van de constructie vergunning laten verzorgen door Eysbrand Tekenbureau B.V.? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0184 686 797 of door een e-mail te sturen.